Ledig dag =)

Idag har ja och Robin klippt oss :) Det blev jätte bra, jag färgade håret också så jag blev nöjd.
Orkar faktiskt inte skriva mer :P

Hejjs svejjs


Nu börjar det ordna upp sig =)

Allt började i söndagskväll när ja tittade på mitt schema, skönt ja skulle jobba en C-tur. Då kunde man ju vara uppe lite längre och bara ta det lugnt. Vi sitter uppe till ett kanske halv två och kollar på två och 1/2 män. vi går och lägger oss. Klockan 7:35 ringer min mobil och ja hör en röst  som säger "God morgon, är du på väg"
Jag började tänka efter och det enda ja fick fram var "ja ska ju jobba kväll"
Nej du har en A-tur på schemat. Fick panik och sa att ja kommer så fort jag kan. De ringde 7:35 och jag var på jobbet 7:55, det var inte så illa.

Förmiddagen flöt på bra medan ja var ute och jobba ringer min telefon och det bar Helen som ringt mig på morgonen och hon frågar om jag vill jobba natt. Då skulle ja alltså sluta 16:30 och sen börja 21:50 igen. Tackade absolut ja till det. Det är lättförtjänta pengar. Det ja skulle göra var att sitta hos en tant hela natten. Det gick bra, tanten sov nästan hela natten utom när ja var tvungen att ge henne något att dricka och byta blöja på henne. Sen sov hon så gott och lugnt. Framåt 4:00 då började jag bli riktigt trött faktiskt och timmarna fram till 6:30 var väldigt långa. När klockan var 7:00 tänkte ja nu får ja gå hem om tio minuter, då de ringer från jobbet och säger att hon som ska byta av mig har försovit sig. Hon skulle bli 10 minuter sen. Det var nog de längsta 10 minutrarna ja varit med om. Kom iallafall hem och somnade direkt.

Sen var det dags att vakna tyckte Robin klockan var då 12:00. Fast ja kan ju säga det att ja somnade en stund på eftermiddagen också. Sen städade vi av lite, för idag var det dags och hämta katten. Vi fick åka med Robins föräldrar.  Man kan ju säga att hjärtat smällte när man fick se honom. Vi har inte kommit på något passande namn, men vi kom ganska snabbt överens om att han inte var någon "Stiff Nipples"
Så nu ligger han under soffan och är rädd, så vi får se när han kommer fram. Se sen när man kan ta lite bilder och visa.

Det är mitt senaste dygn det :) Hejjs svejjs

FESTSUGEN =/

Typiskt av Robin och ladda hem massa bra musik så man blir sugen på och gå ut. Typiskt att man ska jobba i helgen.
Fast det som är bra med det här att ja ser fram emot och gå ut med jobbet. Är rätt säker på att det kommer bli roligt .
Vi kanske inte kommer bli så många som går ut, för tydligen så är det så att de som brukar gå ut jobbar den helgen, men vi är tre som är säkra på att vi ska ut iallafall :)

Bara en 8 dagar kvar tills festen med jobbet och 7 till katten kommer :)
Nästa vecka kommer bli en bra vecka.

Trevlig helg på er om ja inte skriver något mer i helgen ;)


Skönt med ledig dag :)

Imorgon är ja ledig och det ska bli mycket skönt. Ja och Robin ska städa lite, kan behövas. Nej så mycket är det inte och göra, men det blir så fint om när man är klar.

Idag har ja jobbat, går riktigt hyfast nu på jobbet, riktigt skönt.
Skulle ta avföringsprov på en, men olyckligtvis kunde han inte klämma ut något så ja slapp =P Annars har det varit en vanlig dag på jobbet.
Blev kallad trollunge av en tant.
"Du ser ut och vara så glad" Sa hon först och när ja värmt hennes mat sa hon
"Nu du din lilla trollunge, ska du sitta och prata med mig i flera timmar"
Det är sånt som gör en glad att, man påverkar någon på ett bra sätt. Lovade iallafall och prata lite mera nästa gång ja ska gå till henne.

Ja just det imorgon kommer Stefan upp hit, ska bli kul, får se vad vi hittar på. Ska väl åka runt o glo lite i Uppsala.
Sen på kvällen  ska Robin ha lite spelkväll med Martin. Ja kanske får vara med på ett litet hörn. Själv jobbar ja på lördag så det blir himla lugnt för min del.

Imorgon är det bara 7 dagar kvar tills katten kommer hem. Och inget namn är bestämt heller. Fast det är ju ändå 7 dagar kvar.
Det ska bli så himla mysigt.

Hejs svejs.

Arbetsdag utan rast.....

Ännu en dag på jobbet, gick ut kvart i åtta och kom tillbaka klockan 12.00.
Ja fattar inte att man inte ringer och fråga om man behöver hjälp om man inte kommit in så man iallafall kan ha lite lunchrast. Hos de sista brukarna innan tolv var det inte alls roligt, de hade en massa o klaga på. I ena fallet trodde ja brukaren kanske var en sån som klagade mycket men så var inte fallet. Tycker att det är konstigt att inte personalen inte kan ta lite större ansvar, nu är det ju säkert så att det inte är alla som beter sig så som brukaren klaga över, men iallafall.
Vi jobbar med människor och då måste man ju se till att de är nöjda med våran hjälp. För de har ju faktiskt våran hjälp för att de inte klarar av vissa saker i sin vardagen. Sa iallafall till våra samordnare så de skulle ta upp det med personen ifråga som hade haft den raden igår.
 
När jag kom in 12.00 så pratade ja med samordnarna och sen blev klockan kvart över, då tyckte ja inte att det var någon ideé och ha någon rast. För vad ska man göra en kvat? Hade ju tänkt åka hem och äta på lunchen. Jag körde på och slutade 40 minuter tidigare.
Just det, har byt min första stomipåse idag oxå, det gick faktiskt väldigt bra, så det är ja nöjd över.

Är så trött ikväll fast jag somnade o sov nästan en timma förut. Hade ju inte ätit något heller så när Robin kom hem var ja jätte hungrig så då gick ja o handlade kebab.

Jag hoppas iallafall att morgondagen kommer bli mycker lugnare än idag, men det vet man ju inte förens efteråt.

Heej heej!


Aldrig i livet...

att ja tänker byta bort mina helger ifall ja måste, om det nu är så att ja får mer tid på mitt schema. Skulle jätte gärna ha kvar det som det är nu fast med mer tid. 85% Skulle vara prefekt. Då blir det alldeles lagom jobb och lönen blir perfekt.

Hur kom ja då på att jag inte ville byta helg?  Jo det ska ja berätta nu.
Förra veckan ringde hon som har hand om att ringa in vikarier och se till så att personalen räcker till. Grejen var ju det att hon ringde väl sådär runt halv nio, och då var ja verkligen inte vaken. Men tackade ja gjorde ja och skrev upp tiderna också för den delen. Till saken hör att ja fick bara en känsla av att ja skrivit upp fel dag, och när man väl har planterat den tanken i huvudet går den verkligen inte att få bort. Så i morse bestämde ja mig för att ta en promenad bort till jobbet.
När ja väl kommer dit så går ja in på kontoret och där sitter en o skriver. Jag hälsar och hon tillbaka, så säger jag bara "är det där schemana för imorrn"
Och då svarar hon jätte spydigt "Står det måndag på, så är det väl det"
Behöver man vara spydig bara för att man kanske vet mer än mig. Jag skulle jätte gärna vilja ha med mitt gamla jobb hit upp, men tyvärr går det ju inte. Så det är därför ja inte vill byta helg för att ja vill inte jobba med henne. Tycker att de är mycket bra människor som jobbar mina helger.

Efter ja varit på jobbet hade ja tänk och gå förbi affären som inte ligger alls långt hemifrån, men jag kände inte för att gå till den, hittade nämligen en alldeles möglig bröbit mitt i affären igår. Tog faktiskt kort på den, tyvärr har ja inte min telefonkabel här så jag kan lägga in den. Men det känns inte så jätte fräscht att det ligger gammalt bröd framme i affären. Därför gick ja över till Årsta som ligger nära mitt jobb. Där handlade ja mjölken ja lovat Robin och lite frukt till mig.

Ska bli kul när mamma och Sören kommer upp hit. Då ska ja köra bil, kanske bara blir runt kvarteret, men ja är såååå sugen på och köra bil. =)

hejjs svejjs


Lite små trött....

Lördag idag då, är ganska trött faktiskt.
Jobbade igår men det var inte så farligt, fast det var faktiskt lite stressigt. Igår märkte ja av för första gången
att det är stor skillnad här jämfört med att jobba i Kolmården.
Ibland känns det som en del på nya jobbat, inte tar saker och ting på allvar. Jag har alltid lärt mig att man ska dokumentera allt som händer ifall det skulle hända något efteråt. Fast de varkar inte alla tänka på här uppe.
Jag känner mig både glad och tacksam att ja fick börja mitt arbetsliv i Kolmården. Jag tror att man bli "fostrad" I början av sitt arbetsliv och ja känner att det var en mycket bra början på mitt yrkesliv.

Fast idag är jag ledig, skönt det. Vi sov ganska länge. Sen åkte vi ner till stan och handlade lite på systemet. Så skönt och bara ta en cider eller kanske två och sitta hemma. Det kunde ja aldrig förr, men det har ju sina anlednigar. Nu kan ja slappna av.

Vi köpte ett spel till datan oxå. Robin har nämligen lärt mig spela Word Of WarCraft. Det är faktiskt roligt.
Höll på och dö i affären, vi fick väl vänta i sådär en kvart för att det var nån finnig tonåring som skulle byta in sina spel och det tog ju hundra år. Så seg. När vi trodde att han var klar så skulle han självklart byta in ett till spel. Som tur är så kom en annan och hjälpte oss. När ja betalat så säger killen "Välkommen till Word Of WarCraft"
Tycket det lät så nördigt. Fast det var som ja o Robin prata om på vägen till bussen, en del människor får ju verkligen detta spel och bli nördigt.
Fast då är det ju så att vi får "coola" upp det lite.

Det är skumt, när vi stod och väntade på bussen så kom en man och skulle tränga sig fram bakom Robin. Tror inte att Robin brydde sig, men ja belv bara så irriterad. Varför kan inte människor bara ursäkta sig och be att få komma fram? Samma sak hände in affären men då var det ja som "stod ivägen" Förstår inte, det är faktiskt inte så farligt att öppna mun och ursäkta sig och sen gå förbi eller välja en annan väg?
Det är många man kan bli irriterade på.

Ikväll blir det lugnt med lite cider,chips och lite god mat. Sen vet man ju aldrig förens efteråt vad som händer eller rättare sagt hände. =)

Hejjs Svejjs :)

Ensam =/

Jaha då sitter man här ensam, Robin har åkt och jobbat för en timma sen ungefär. Idag kändes det tungt att han skulle åka o jobba, jag vet vi bor ihop och han kommer imorgonbitti, men ändå. Det är nog bara PMS:en som spökar. Fast det är ju faktiskt roligt och ha honom hemma. Som han brukar säga, "du kan iallafall inte klaga på att du inte får någon uppmärksamhet"
Det kan ja inte heller, är så roligt och bråka med dig.  :)
jag är bara så himla glad för att ha fått den här chansen och bo här. Är tacksam över varje dag.

Idag har inte hänt så mycket för min del, men för andra har det hänt mer. Jag skulle så gärna viljat vara med och sitta och vänta på dig. Du verkar så stark, men det kanske ändå hade varit skönt o ha lite sällskap dit och hem. Fast jag är glad för din skull att det är över nu. Du vet att du alltid har mig. Fast nu är det bara och se framåt :)

Satt och tänkte lite förut, jag har inte många nära vänner men de ja har skulle ja aldrig byta bort! Jag är så glad att ni finns. Saknar er när ja tänker på er, men ni vet var ja finns och ja vet var ni finns. Jag ska komma ner framåt Mars någon gång. Det låter som en evighet, men tiden går ju så snabbt nu för tiden. Tycker inte det var länge sen man var 15, och snart fyller man 21.

Precis när Robin åkte gick jag in och tog ett bad och la en ansiktsmask, det var skönt det. Tyvärr blev ja lite besviken på masken, för att ansiktet känns som förut. Smörjde in ansiktet med min kräm som ja har och då blir ansiktet bra.  Kommer ihåg när jag köpte den, hon iaffären försökte sälja nån kräm som kostade 450 kr. Jag var inte så pigg på att betala 450 kr för den så snål som man är frågade ja efter något billigare och då rekomenderade hon den som jag har nu. Kostade 100 kr, det tyckte ja var rimligt.

Jag hoppas att Robin snart hör av sig, spelade ett online-spel på hans nya dator, men dum som ja är stängde ja visst ner hela spelet när jag bara ville göra en ny gubbe. Och det är ju så att ja behöver hans användarnamn och lösenord till för att komma in igen. Då fick det bli bloggen istället.

Tänk vad man kan göra människor glada med så lite, ringde till min mormor förut och pratade lite. Hon tycket att ja hade ändrat dialekt lite, men ja tror inte själv att det går så fort. Glad blev tanten iallafall. Lovade henne ett flyttkort när de kommer. Man får väl ca 9 st så jag får se vilka ja skickar till, en del är självskrivna och ja tror att de som vill ha dem är de som är självskrivna.

Mamma, Sören och Nicke kommer iallafall när ja fyller år, det ska bli himla kul. Det bästa med det besöket är väl att ja får upp lite mer av mina saker. Mamma sa till mig och skriva ner allt på en lista, men till saken hör att jag inte har så väldigt mycket som ja vill ha.

1. Mina täcken
2.Min dvd-spelar med kontroll
3. Ett par av mina sängkläder.
Det var nog det ja ville ha.

Nu ska ja hoppas på att Robin snart ringer, för att spelet är jätte roligt o spela när man sitter själv och inte har något annat och göra.

hejjs Svejjs


Ljudlös?!?

Så irriterande igår satte ja min mobil på ljudlös, så att man kan sova ut och inte bli störd om någon möjligtvis skulle ringa. Typ Mamma. Iallafall vi sover och vi vaknar och går upp efter ett par timmar kommer Kristin på att mobilen är på ljudlös så hon går och tittar på mobilen. 2 missade samtal och ett röstmeddelande.

Jag ringer upp min röstbrevlåda och hör att det är från jobbet, de undrade om ja ville jobba som ikväll. Skulle börja klockan 17 och jobba till 20.30. Problemt var bara att när ja såg detta kvar klockan halv fem. Och de hade ringt redan klockan 13.00. Då låg vi i soffan och kollade på två och en halv män.
Jag blev faktiskt irriterad på mig själv. Kunde ju tänkt på att sätta på ljudet lite tidigare, men nej självklart inte.

Ähh jag får se det från den ljusa sidan att ja får vara hemma ikväll med Robin. Vi ska väl se en film och käka lite sallad. Mysigt mysigt.´

Hejs svejs =)

En sån här blogg :P

Jaha...då har man skaffat sig en blogg, det är ju så många som har det nu för tiden. Skaffade denna blogg för ett par månader sen, men  har inte skrivit något i den än.
Varför vet ja inte, känner kanske att ja inte har haft tid eller att det har hänt något man borde skriva.

Saken är den att det har hänt ganska mycket i mitt liv på kort tid. Så om man tar det från början.
Onsdagen veckan innan jul skulle ja flytta hem till mina föräldrar för att jag o Sara hade bestämt oss för att flytta upp till Uppsala. Jag hade sagt upp min lägenhet tre månader tidigare. Jag o Sara har förbrilt letat lägenhet men inte fått någon. Det kändes ganska bra att flytta till mina föräldrar ända tills mamma kom och ringde på dörren och sa att det var dags att börja flytta ner möblerna.

Jag kände att ja började få ångest över att flytta hem igen, efter som man ändå inte har bott hemma på nästan 4 år. Jag bestämmer mig för att ja ska ringa o säga upp min telefon som ja egentligen skulle sagt upp långt förre. Medan ja sitter i telefonen ringer min mobil, som ni kanske förstår kan ja inte svara. Senare kollar ja upp nummret, det visar sig vara ett Uppsala-nummer. Ringer och kollar med Robin om han vet vem det är, men hade ingen anning om vem det kunde vara. Jag ringde upp och då var det från en hemtjänstgrupp i Uppsala som ville att ja skulle börja jobba där. Jag tackade ja, och chansade på att ja skulle få bo hos Robin.

Jag ringer upp Robin och berättar att ja fått jobb och frågar lite snällt om ja fick bo hos honom ett tag. Snäll som han är  sa han "ja".  Jag jobbade fram till nyår i Kolmården och flytten gick på nyårsafton, var lite rädd att ja inte skulle få med mig båda väskorna på tåget. Jag visste att ja skulle få med mig dem, men om ja skulle komma på och av tåget det var den stora frågan. Allt gick BRA.

Så nu har ja bott här sen nyårsafton och det känns jätte bra. Saknar mest mina kompisar där hemma. Fast jag tycker att vi håller kontakten väldigt bra. Jag pratar med dem nästan varje dag.

Nya jobbet går bra. Var väl inte så förtjust i början men nu börjar det bli bättre. Ska på fest med jobbet, så det är kul att de vill ha med mig. Det är ju en chans för mig att få lite kompisar här uppe.

En sak till som ja ser fram emot enormt mycket är när katten kommer hit, kommer bli så mysigt med en liten kisse som springer omkring och leker o har sig. Nu ska bara Robin komma på ett namn =)

Ja vet inte hur mycket eller om ja ens kommer skriva här igen, men nu har ja iallafall berättat lite om vad som hänt de senaste veckorna i mitt liv. En sak till som ja måste skriva så att alla får veta det.
En dag när ja satt och pratade med mamma i telefon så berättade hon hur mycket hon saknade mig. Men ja kände inte likadant, självklart så saknar man sina föräldrar o kompisar men ja mår bara så bra nu.
Nu känner ja mig verkligen glad och ja känner att ja mår bra. Och när ja gör det så känner ja att ja äntligen kan vara mig själv. Det var länge sen jag verkligen kände att ja kunde vara mig själv. "Hemma" påmindes ja så ofta om allt som hänt under åren.

Nu känns det verkligen som om ja kan släppa det, men tyvärr faller man tillbaka och grubblar lite då och då. Fast det är nog så att det alltid kommer ligga där på botten och ibland komma upp till ytan. 

Men nu ska ja slänga mig i soffa och kolla på Två och halv män :D Hejjs svejjs :P 


RSS 2.0